ГоловнаЕкономікаБізнес

МінАПК готове віддати ФДМ всі свої підприємства

Павленко запропонував віддати фонду частину своїх співробітників для швидкої приватизації

МінАПК готове віддати ФДМ всі свої підприємства
Фото: www.dyvys.in

Мінагрополітики готове передати Фонду держмайна всі 460 держпідприємств, які знаходяться на його балансі, заявив у вівторок міністр Олексій Павленко.

Він зазначив, що аграрний бізнес в Україні - один із найперспективніших, але держава - дуже неефективний керуючий. "Як результат, держкомпанії, які мають поповнювати бюджет і стимулювати економіку, перетворилися в тіньовій приватний бізнес, джерело збитків і корупції", - підкреслив Павленко.

Він вважає, що виходом зі сформованої ситуації буде тотальний розпродаж агропідприємств.

"Ми готові негайно передати всі підприємства зі сфери управління Мінагрополітики Фонду держмайна для підготовки та проведення прозорої і швидкої приватизації. Крім того, ми вже зараз готові тимчасово надати 15% штату міністерства разом із бюджетом на їхнє утримання для допомоги фонду. При цьому мова йде про два важливі аспекти. По-перше, ми готові передати абсолютно всі держпідприємства, такі гіганти як "Укрспирт", ДПЗКУ і "Артемсіль", так і малі збиткові підприємства, наприклад шовкової галузі", - сказав він.

Павленко зазначив, що ФДМ у свою чергу має зобов'язатися розпродати всі ці підприємства протягом півтора років.

Нагадаємо, що до сфери управління Мінагрополітики входить понад 500 підприємств та установ. З них 40 знаходяться в процесі передачі Міносвіти. У сфері управління Мінагрополітики повинні залишитися тільки науково-дослідні установи, які реорганізують і скоротять до п'яти штук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram