ГоловнаЕкономікаБізнес

Придніпровська ТЕС відновила роботу після двомісячного простою

Ахметову вдалося накопичити вугілля.

Придніпровська ТЕС відновила роботу після двомісячного простою
Приднепровская ТЭС
Фото: www.capital.ua

Найбільший в Україні приватний енергохолдинг ДТЕК, підконтрольний Рінату Ахметову, відновив роботу Придніпровської теплоелектростанції.

"30 вересня 2015 року після двомісячного вимушеного простою ДТЕК Придніпровська ТЕС відновлює свою роботу в енергосистемі країни. О 3:45 розпочато пускові операції на енергоблоці №8, який станом на 17:40 несе навантаження 38 МВт і продовжує набирати потужність. ДТЕК зміг забезпечити накопичення вугілля на Придніпровській ТЕС для початку опалювального сезону 2015-2016 - зараз на складах ТЕС 72 тис. тонн. О 15:44 ДТЕК Придніпровська ТЕС була синхронізована з енергосистемою країни і несе узгоджене з диспетчерською системою навантаження, балансуючи дніпровський енерговузол", - сказано в повідомленні ДТЕК.

Нагадаємо, 1 серпня Придніпровську ТЕС було зупинено через відсутність регулярного постачання антрациту з Донбасу.

Придніпровську ТЕС проектували для роботи на вугіллі антрацитової групи, яке видобувають на шахтах вугільних об'єднань у Луганській області — "ДТЕК Ровенькиантрацит" і "ДТЕК Свердловантрацит". Ці підприємства розташовані на окупованій території, проте перереєстровані і працюють в українському правовому полі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram