ГоловнаЕкономікаБізнес

Росія ввела відповідні санкції щодо українських вагонів

РЖД припинила прийом вагонів "Укррефтрансу"

Росія ввела відповідні санкції щодо українських вагонів
Фото: ukrreftrans.gov.ua

Федеральна агенція залізничного транспорту РФ наказала РЖД заборонити перевезення територією Росії (в т.ч. транзитні) вантажів вагонами, які належать українському державному підприємству "Укррефтранс".

Про це повідомив глава асоціації "Укркондпром" Олександр Балдинюк у своєму фейсбуці.

"Залізничний транзит для українських товарів через Росію, здається, все! Росія забороняє транзит вагонів 'Укррефтрансу" через свою територію. Це доб'є позиції наших експортерів на традиційних ринках Центральної Азії, Сіньцзян-Уйгурського автономного району Китаю і Монголії. Дивно, що наша влада нічого про це не знає", - написав він, долучивши до запису лист із мінтрансу РФ віце-президенту РЖД. Також оприлюднено відповідне рішення РЖД.

Фото: facebook.com/aleksandr.baldynyuk

Нагадаємо, тиждень тому Україна перестала приймати вагони ВАТ "Перша вантажна компанія" і його українського відділення ТОВ "ПВК в Україні", які потрапили під українські санкції стосовно Росії.

"Санкційна війна" між Україною і Росією почалася з ринку авіаперевезень. У відповідь на рішення України закрити небо для російських авіакомпаній, що літали в Крим, Росія закрила небо для всіх українських авіакомпаній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram