ГоловнаЕкономікаБізнес

Голова ДніпрОДА: інвестиції несумісні з "обілечуванням" бізнесу

Керівник області порадив регіонам переходити на ProZorro.

Голова ДніпрОДА: інвестиції несумісні з "обілечуванням" бізнесу
Фото: dyvys.in

Якщо керівники хочуть, щоб у їхньому регіоні розвивалася економіка і приходили інвестиції, вони повинні припинити "обілечувати" бізнес. Про це заявив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко в інтерв'ю РБК-Україна.

"Ви не знайдете жодного такого випадку в Дніпропетровській області. Це сигнал підприємцям: система змінюється, можна працювати по-іншому. У чиновників повинні бути обмеження, які гарантують бізнесу цивілізовану конкуренцію і захист", - сказав Резніченко.

До боротьби з корупцією в регіоні залучено громадськість. Дніпропетровська область показала приклад Україні і першою з регіонів упровадила систему електронних торгів ProZorro. Система виключає корупційний чинник під час проведення дотендерних держзакупівель. Сьогодні на ProZorro перейшли більш ніж 250 структур ОДА та комунальних підприємств.

"Це відмінний інструмент для тих, хто воліє працювати чесно, без відкатів. Ми показали, що бюджетні організації та підприємці можуть працювати прозоро, без "подвійного дна", - наголосив Резніченко.

Крім того, волонтери разом із владою контролюють якість ремонту доріг і роботу громадського транспорту. Ініційовано перевірки в облавтодорі. Створено спеціальну комісію, яка інспектує підрядників і примушує переробляти неякісний ремонт доріг. Приміром, у Солонянському та Петропавлівському районах підрядники ремонтували дорожнє покриття повторно.

"Ті, хто не готовий з першого разу робити свою роботу якісно, можуть узагалі не брати участі в тендерах - дорожче обійдеться", - зазначив голова Дніпропетровської ОДА.

Валентин Резніченко також акцентував, що ті, хто розглядає посаду як джерело тіньового прибутку, повинні готуватися до закінчення кар'єри. Таким "працівникам" у Дніпропетровській області швидко організують побачення з правоохоронними органами. Слідчі групи 2015 року скерували до суду 79 справ проти чиновників різного рангу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram