ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна вимагає від РФ пояснити санкції проти МАУ і "Дніпроавіа"

Пивоварський пригрозив "усіма можливими методами" для захисту українського бізнесу.

Україна вимагає від РФ пояснити санкції проти МАУ і "Дніпроавіа"
Фото: mtu.gov.ua

Україна зажадала від Росії пояснити, у зв'язку з чим вона ввела санкції проти українських авіакомпаній МАУ, "Дніпроавіа", "Мотор Січ" і Yanair. Про це на брифінгу в п'ятницю заявив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.

Він зазначив, що українські санкції чітко мотивовані і мають документально підтверджені підстави. Під них потрапили 29 російських авіакомпаній, з яких 27 виконували рейси в окупований Крим, а дві були націоналізовані окупаційною адміністрацією півострова. Чотири перевізники із цього списку 2015 року виконували рейси в українські міста і потрапили до списку санкцій за порушення законодавства України. За перші півроку вони перевезли 431 тисячу пасажирів із 657 тис. загального пасажиропотоку між Україною і Росією.

У відповідь Росія ввела відповідні, безпідставні, на думку міністра, санкції. "На підставі чого - поки що незрозуміло. Українська державна авіаслужба направила вчора лист у російську авіаслужбу, в якому спитала на підставі чого було накладено заборону і хто саме з українських компаній потрапив у цей список. Сподіваємося сьогодні до кінця дня отримати відповідь", - заявив він.

"Україна буде захищати всіма можливими методами економічні інтереси українських авіаперевізників. Ми ввели заборону за те, що російські перевізники порушували українське законодавство, порушували двосторонню угоду. Українські авіаперевізники не порушували двосторонню угоду", - сказав міністр.

Пивоварський додав, що Україна як держава усвідомлює потенційні економічні збитки від санкцій, але запевнив, що більшість пасажирів не відчують проблем через закриття неба з Росією. Основний трафік пасажирів до Москви був транзитним, і його просто перенаправляють в інші хаби.

Нагадаємо, блогер Олександр Чебан опублікував замітку, що робити пасажирам у зв'язку з обопільними санкціями України та Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram