ГоловнаЕкономікаБізнес

Колектив "Укрметротунельпроект" виступив проти нового директора

Проектний інститут очолило "обличчя з досвідом роботи продавцем в Fozzy і Макдональдсі"

Колектив "Укрметротунельпроект" виступив проти нового директора
Фото: smolensk2.ru

Колектив державного підприємства "Укрметротунельпроект" вимагає звільнення новопризначеного в.о. директора Наталії Гойло. З відповідним зверненням працівники підприємства звернулися до профільного міністра Геннадія Зубка, пише РБК-Україна.

На думку співробітників, начальник управління взаємодії з органами державної влади та роботи з підвідомчими організаціями Мінрегіону Руслан Анфілов призначив Гойло з порушенням статуту підприємства, колективного договору і без узгодження з керівниками та спеціалістами структурних підрозділів. Крім того, працівники переконані, що Наталія Гойла не відповідає необхідним для керівника критеріям.

"На жаль, призначення на роботу людини, у якої не тільки немає профільної освіти, але і повністю відсутній досвід роботи керівником (Гойло 26 років і досвід роботи - продавець у супермаркеті Fozzy і працівник "Макдональдса") викликає підозри з приводу можливого використання корупційних схем і недовіру трудового колективу", - йдеться у зверненні колективу до Зубка.

На думку працівників підприємства, виконувачем обов'язків директора ДП "Укрметротунельпроект" мусять призначити  когось із заступників попереднього директора - Ю.Градова або С.Кришньова. Кришньов працює головним інженером підприємства і проектував три останні станції Київського метрополітену. Не виключають вони й повернення на посаду попереднього директора, який зараз перебуває на лікарняному.

Співробітники переконані, що мета нового керівника Наталії Гойло і тих, хто за нею стоїть, - "виселити" працівників проектного інституту з будівлі, щоб згодом розформувати підприємство, а будівлю - приватизувати, адже "Укрметротунельпроект" знаходиться в центрі Києва - на вулиці Воровського. У зв'язку з цим вони просять Зубка втрутитися в ситуацію і не допустити ліквідації проектного підприємства.

Державне підприємство "Проектний інститут "Укрметротунельпроект" займається проектуванням підземних і наземних споруд і специфічних об'єктів. За його розробкам побудовано Київський метрополітен. Також співробітники підприємства беруть участь у розробленні технічної документації для будівництва метро в інших містах України та країнах СНД.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram