ГоловнаЕкономікаБізнес

Норвезька Telenor вирішила позбутися частки в "Київстарі"

У складі акціонерів холдингу VimpelCom очікуються зміни.

Норвезька Telenor вирішила позбутися частки в "Київстарі"
Фото: telenor.com

Норвезька компанія Telenor у понеділок оголосила про намір вийти з капіталу холдингу VimpelCom, що володіє українським мобільним оператором "Київстар".

Як сказано у прес-релізі Telenor, володіння міноритарним пакетом акцій VimpelCom (33%) не дає компанії можливості контролювати управління холдингом, тоді як внесок бізнесу VimpelCom у справи норвезької компанії постійно знижується.

"Telenor Group вирішила продати належні їй акції VimpelCom. Продаж акцій найкраще відповідає інтересам наших акціонерів і довгостроковим стратегічним цілям Telenor", - йдеться в повідомленні.

У повідомленні Telenor наголошено, що за час участі в капіталі VimpelCom компанія інвестувала в холдинг близько 15 млрд норвезьких крон (за поточним курсом приблизно $1,8 млрд), отримавши за той самий час у вигляді дивідендів близько 20 млрд крон ($2,4 млрд). Нинішню вартість свого пакета в Telenor оцінили ще у 20 млрд крон.

Термінів завершення виходу з капіталу VimpelCom в Telenor не називають. У повідомленні наголошують, що керівництво норвезької компанії вивчить усі можливі варіанти угод, щоб захистити інтереси своїх акціонерів.

Нагадаємо, що мажоритарним акціонером VimpelCom є компанія LetterOne, що належить російському мільярдерові Михайлу Фрідману.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram