ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін затвердив склад правління ПАТ "Укрзалізниця"

В.о. гендиректора УЗ увійшов до керівництва створюваної компанії

Кабмін затвердив склад правління ПАТ "Укрзалізниця"
Фото: sannews.com.ua

Кабінет Міністрів України в середу затвердив склад правління ПАТ "Укрзалізниця", яке створюється на базі нинішньої Держадміністрації залізничного транспорту.

Згідно з прес-релізом міністерства, керувати УЗ будуть нинішній в.о. гендиректора УЗ Олександр Завгородній; директор з корпоративного управління і мотивації персоналу УЗ Оксана Маріна; директор з інфраструктури УЗ Сергій Михальчук; директор з реформування, правової та майнової політиці УЗ Євген Кравцов. Крім них, після отримання дозволу на працевлаштування до складу правління увійде радник міністра інфраструктури щодо реформування залізничного транспорту німець Штефан Хофсаесc (Stefan Hofsaess).

Склад правління планується розширити, як тільки підіберуть решту кандидатів, зараз відбір ще п'яти осіб триває.

Нагадаємо, у 2014 році Кабмін почав реформу "Укрзалізниці". У її рамках замість Державної адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") створюється ПАТ "Укрзалізниця".

100% статутного капіталу публічного акціонерного товариства знаходитиметься у державній власності, при цьому його забороняється відчужувати, передавати в управління, заставу, а також використовувати для формування статутного капіталу суб'єктів господарювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram