ГоловнаЕкономікаБізнес

До Києва доправили на обкатку польський трамвай Pesa

"Київпастранс" влаштує змагання між Pesa і львівським "Електроном".

У ніч із п'ятниці проти суботи в Київ доправили на обкатку польський трамвай виробництва компанії Pesa, повідомляє прес-служба Київської міськадміністрації.

Фото: facebook.com/merkieva

Його показали киянам на "параді трамваїв", що відбувся на поворотному колі біля станції метро "Оболонь".

Фото: facebook.com/merkieva

"Я особливо радий, що тут ми бачимо новий сучасний трамвай четвертого покоління польської компанії Pesa, який прибув уночі. Це сучасний комфортний трамвай з низькою підлогою та спеціальним трапом для людей з обмеженими можливостями. Він безшумний, обладнаний моніторами, системою відеоспостереження, кондиціонером. У трамваї можна підключитися до Wi-Fi і підзарядити телефон", - цитує прес-служба мерії Віталія Кличка.

Трамвай Pesa доправили в Київ на випробування, за результатами якого столична влада вирішить, чи укладати контракт із постачальником. Через два тижні столиця отримає трамвай від львівського "Електрону".

У червні цього року Кличко побував на підприємстві Pesa в Бидгощі, де обговорював попередні умови постачання трамваїв у Києві. Очікують, що поляки продадуть столиці України близько 50 трамваїв.

Сьогодні рухомий склад київського парку трамваїв - близько 450 одиниць, переважно чеських "Татр". Половину треба оновлювати через їхнє зношення і термін експлуатації.

Нагадаємо, що у Вінниці з вагонів "Татра" КТ4 SU навчилися робити трамваї сучасної подоби з кондиціонером, Wi-Fi і відеокамерами. За заявами місцевої влади, вартість такого модернізованого трамвая становить лише 3,6 млн гривень, тоді як новий трамвай - від 26 млн до 50 млн гривень. У Вінниці, втім, колія трамваїв відрізняється від київської.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram