ГоловнаЕкономікаБізнес

Бізнес бачить зменшення рівня корупції в сільському господарстві, - Transparency International

Вийшло дослідження "Рівень сприйняття корупції бізнесом".

Бізнес бачить зменшення рівня корупції в сільському господарстві, - Transparency International
Фото: Макс Требухов

Сільське господарство - одна з небагатьох галузей економіки, яка демонструє позитивні результати в подоланні корупції. Про це свідчать результати соціологічного дослідження "Рівень сприйняття корупції бізнесом. Друга хвиля".

Експерти оцінювали результати за шкалою від -5 до +5, де 0 означає незмінність ситуації. У підсумку оцінка рівня корупції в галузі сільського господарства порівняно з весною цього року покращилася з -0,97 до -0,69 бала. Дещо нижчі результати отримали транспорт і зв'язок (-0,74), торгівля (-0,77) і промисловість (-0,77). Середня оцінка антикорупційного прогресу становила 0,8 бала.

Окрім того, дослідження показало, що найменший показник корупції серед галузей економіки - саме в сільському господарстві, оскільки кількість підприємств, які стикалися з корупцією в області, зменшилася з 14.4% до 12.9%.

Також під час другої хвилі опитування кількість респондентів, які оцінювали поліпшення ситуації з антикорупційною боротьбою в сільському господарстві, збільшилася майже на 10% (від 9.5% до 19.3%).

Оцінювання проводили Transparency International Україна, ПриватБанк, ТОВ "Аудиторська фірма ПрайсвотерхаусКуперс" (PwC Україна) і GfK Ukraine. Дослідження тривало протягом серпня - жовтня 2015 року та здійснювалося методом телефонного інтерв'ю з керівниками 2271 випадково відібраного підприємства.

Нагадаємо, під час 12-ї зустрічі Ялтинської європейської стратегії прем'єр-міністр Арсеній Яценюк назвав "блискучою" роботу міністрів економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса й аграрної політики і продовольства Олексія Павленка. Зокрема голова уряду позитивно оцінив реформи відомств з дерегуляції та "звільнення від пережитків минулого".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram