ГоловнаЕкономікаБізнес

"Яндекс" стане стандартним пошуковиком у Windows 10 для України

Також в операційній системі з'являться спеціальні додатки

"Яндекс" стане стандартним пошуковиком у Windows 10 для України
Windows-10
Фото: microsoft.com

Компанія "Яндекс" домовилася з корпорацією Microsoft про розширення співпраці. Тепер користувачі нової операційної системи Windows 10 в Україні, Білорусі, Казахстані, Туреччині та Росії будуть мати встановлений за замовчуванням пошук "Яндекса" у двох браузерах - Microsoft Edge і Internet Explorer.

Про це йдеться у спільній заяві компаній, інформує vc.ru.

Також у Windows 10 з'являться додатки "Яндекса" для пошуку, навігації, прослуховування музики, замовлення таксі і пошуку товарів. Також "Яндекс" розповідатиме користувачам про переваги Windows 10 і демонструватиме її можливості, а також пропонуватиме завантажити систему для свого комп'ютера. Пошуковик також віддаватиме Microsoft частину доходів від контекстної реклами.

"Сьогодні пошук "Яндекса" вже інтегровано в нашу мобільну платформу Windows Phone на ринках цих країн. Тепер ми плануємо впровадити пошук "Яндекса" у всю екосистему Windows 10 у цьому регіоні", - зазначив виконавчий віце-президент підрозділу Windows і Devices корпорації Microsoft Террі Маєрсон (Terry Myerson).

Нагадаємо, 29 липня операційна система Windows 10 від Microsoft офіційно надійшла у продаж. Всі користувачі Windows 7 і Windows 8 можуть оновити операційну систему протягом року безкоштовно. За даними лічильника StatCounter, на частку Windows 10 в Україні у вересні припадало близько 5,8% ринку, в Росії - 5,3% у Туреччині - 4,6%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram