ГоловнаЕкономікаБізнес

У "Київпастрансі" розікрали 40 млн гривень

Підприємство роками закуповувало запчастини та шини за завищеною вартістю

У "Київпастрансі" розікрали 40 млн гривень
Фото: antikor.com.ua

Служба безпеки України виявила корупційну схему, за допомогою якої за останні чотири роки в КП "Київпастранс" розікрали 40 млн гривень.

Як повідомила прес-служба відомства, посадові особи підприємства закуповували запасні частини та пневматичні шини для транспорту у кількох комерційних структур столиці за завищеною у кілька разів вартості. Розкрадання державних і комунальних засобів відбувалося і під час оплати підприємством інших товарів, робіт та послуг за цінами, значно вищими за середньоринкові.

Виведені гроші чиновники переводили в готівку через фіктивні фірми і привласнювали.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження згідно з ч. 1 ст. 205 та ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (фіктивне підприємництво і привласнення майна).

У рамках розслідування справи в будинках підозрюваних і офісах комерційних підприємств провели обшуки. Силовикам вдалося знайти документацію, носії інформації, які підтверджують злочин, а також статутні документи та печатки фіктивних структур.

"Київпастранс" здійснює пасажирські перевезення автобусами, трамваями і тролейбусами у столиці України. Гендиректор підприємства - Сергій Майзель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram