ГоловнаЕкономікаБізнес

Операції з цінними паперами осіб, які потрапили під санкції, заблокують

Операції заблокують із 18 жовтня.

Операції з цінними паперами осіб, які потрапили під санкції, заблокують
Фото: novostienergetiki.ru

З 18 жовтня депозитарні установи зобов'язані блокувати операції з цінними паперами осіб, які потрапили під санкції РНБО.

Про це йдеться в рішенні Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) від 13 жовтня, пише "Інтерфакс-Україна". Згідно з повідомленням, НКЦПФР зобов'язала депозитарні установи з 18 жовтня блокувати операції з цінними паперами (ЦП) осіб, до яких були застосовані санкції РНБО: "блокування активів", "зупинка фінансових операцій" і "запобігання виведенню капіталів за межі України".

Нагадаємо, 16 вересня РНБО опублікувала списки фізичних і юридичних осіб, які підпадають під санкції відповідно до рішення РНБО від 2 вересня "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Зокрема, санкції застосовано до міжнародних спостерігачів на "виборах" у ДНР і ЛНР і "референдумі" в Криму, діячів культури і науки РФ, російських чиновників, самопроголошених посадових осіб ДНР/ЛНР/Криму та інших причетних до терористичної діяльності громадян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram