ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд заарештував керівника шахти "Краснолиманська" на 2 місяці

Його підозрюють у розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем.

Суд заарештував керівника шахти "Краснолиманська" на 2 місяці
Константин Киселев
Фото: http://krasnolimanskaya.com.ua

Краматорський міський суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для директора державного підприємства "Вугільна компанія "Краснолиманська" (Родинське, Донецька область), який очолював підприємство в 2014-2015 роках.

Про це йдеться в повідомленні прокуратури Донецької області.

"Встановлено, що він незаконно заблокував, а надалі заволодів власністю ТОВ "Краснолиманська" на загальну суму майже 300 млн гривень. Надалі чиновник проводив незаконні роботи з видобутку кам'яного вугілля на ділянках надр, що перебувають у підпорядкуванні зазначеного підприємства, а також підробив офіційні документи", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що керівника підприємства підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.

Досудове розслідування триває.

Підозрюваному загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, в п'ятницю правоохоронці затримали теперішнього та колишнього генеральних директорів держпідприємства "Вугільна компанія "Краснолиманська" в Донецькій області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram