ГоловнаЕкономікаБізнес

Хомутиннік виявився власником "клону" інвестфонду Білла Гейтса

Українського нардепа назвали інвестором "Кернела"

Хомутиннік виявився власником "клону" інвестфонду Білла Гейтса
Виталий Хомутынник

Власником Cascade Investment Fund, який уклав велику угоду з акціями "Кернела" і був помилково сприйнятий як Cascade Investment, LLC Білла Гейтса, виявився народний депутат Віталій Хомутиннік.

Нагадаємо, Cascade Investment Fund в середині минулого тижня сконцентрував на Варшавській біржі 5% акцій агрохолдингу "Кернел". Новина пройшла б непоміченою, якби покупець не був таким схожим на інвестиційний фонд Білла Гейтса. Через кілька годин Kernel спростував причетність структур Білла Гейтса до угоди.

Видання Forbes, посилаючись на двох інвестиційних банкірів, пише, що насправді Cascade Investment Fund належить нардепу Хомутинніку. "Cascade - це інвестиційний бізнес Віталія Хомутинника, досить великий за українськими мірками", - заявив один зі співрозмовників видання.

Хомутиннік відмовився від коментарів.

Побічно його причетність до Cascade Investment Fund підтверджує й офіційна біографія політика, в якій фігурують підприємства з такою назвою. На початку 1990-х Віталій Хомутиннік, почавши займатися бізнесом, заснував приватне підприємство "Каскад"; згодом на його базі було створено ЗАТ "Каскад", яке об'єднує в собі підприємства різного профілю.

Нагадаємо, що "Кернел" належить Андрію Веревському (39,21% через Namsen LTD), також великий пакет належить ING OFE (6,01%). Cascade Investment Fund став третім за величиною акціонером.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram