ГоловнаЕкономікаБізнес

"Аэрофлот" зібрався літати в Україну під брендом "Победа"

Росія розраховує вибити дозвіл на польоти для однієї авіакомпанії

"Аэрофлот" зібрався літати в Україну під брендом "Победа"
Фото: pobeda.aero

Російська авіакомпанія "Победа" (дочка "Аэрофлоту") планує подати заявку на виконання польотів з Москви в Київ і Одесу.

Про це пише кремлівське агентство РИА Новости.

"Победа" подасть на розгляд комісії з розподілу міжнародних частот при мінтрансі заявку на виконання польотів між Москвою і містами України - Києвом та Одесою. Зараз авіаційна влада двох країн вестиме переговори, результатами яких може стати компроміс щодо допуску на виконання польотів між двома країнами щонайменше одного перевізника з боку України і Росії", - заявило джерело видання.

Нагадаємо, що з 25 жовтня всі польоти між Україною і Росією мають припинитися. Україна ввела санкції щодо найбільших російських авіакомпаній, в тому числі проти "Аэрофлоту", за польоти в окупований Крим, де аеропорти офіційно закриті за рішенням авіаційної влади. Росія у відповідь ввела заборону на польоти для всіх 5 авіакомпаній України, які літали або збиралися літати в Росію. Україна визнала таке рішення неадекватним, і ввела у відповідь заборону на польоти для решти російських авіакомпаній, насамперед для "Ютейр".

Проте напередодні з'явилася інформація, що Росавіація запропонувала Україні провести переговори щодо авіасполучення і знайти якийсь компроміс, щоб не допустити припинення польотів. Формальним приводом для цього стали листи від українських Atlasjet і "ЮТейр-Україна", які звернулися до Росавіації по отримання дозволів на виконання польотів у зимовий сезон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram