ГоловнаЕкономікаБізнес

"Антонов" оголосив конкурс на назву літака Ан-178

Новітній український транспортник проходить льотні випробування

"Антонов" оголосив конкурс на назву літака Ан-178
Фото: EPA/UPG

ДП "Антонов" у своєму фейсбуці розпочало конкурс на назву для новітнього українського літака Ан-178. З 22 жовтня по 19 грудня 2015 року користувачам соціальної мережі пропонується залишати в коментарях свої варіанти. Той, який набере найбільше "лайків", стане переможцем.

Підприємство зазначає, що в минулому завод уже мав кілька "іменних" літаків (наприклад, Ан-2 "Аннушка", Ан-22 "Антей", Ан-124 "Руслан", Ан-225 "Мрія"), більшість з них мають у назві склад "ан".

Пост "Антонова" отримав уже декілька десятків коментарів з можливими назвами. Серед них - "Кажан", "Гетьман", "Капітан", "Майдан", "Титан", "Ураган", "Атлант", "Отаман". Є також варіанти без складу "ан": "Дельфін", "Звитяга", "Надія", "Чумак".

Ан-178 вперше піднявся в повітря 7 травня цього року. Він призначений виконувати всі основні завдання транспортного літака, серед яких - матеріально-технічне забезпечення, парашутне десантування вантажів на платформах, перевезення хворих, транспортування техніки, доставка устаткування і двигунів.

Будівництво першого екземпляра літака почалося у 2013 році, при цьому сам літак розроблявся з 2010 року як заміна для застарілих моделей Ан. Літак створено на базі пасажирського Ан-158, лише недавно запущеного в серійне виробництво.

Зараз Ан-178 проходить льотні випробування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram