ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрзалізниця" відновить закупівлю потягів Hyundai

Залізниця планує купити по два корейські та українські потяги.

"Укрзалізниця" відновить закупівлю потягів Hyundai
Фото: www.mtu.gov.ua

2016 року компанія "Укрзалізниця" планує купити два швидкісні потяги Hyundai Rotem. Про це на прес-конференції в п'ятницю повідомив в.о. голови правління компанії Олександр Завгородній, повідомляє профільний портал "Центр транспортних стратегій".

"За три місяці ми провели переговори з усіма великими компаніями, які будують потяги, і якщо буде знайдено фінансування, то 2016 року почнеться створення та модернізація локомотивного парку і пасажирського парку далекого сполучення", - розповів Завгородній.

Він додав, що поїзди Hyundai Rotem мають модернізувати з урахуванням параметрів українських залізниць і проблем з їхньою експлуатацією не виникне.

Завгородній повідомив, що також передбачена закупівля двох українських поїздів виробництва Крюківського вагонзаводу.

"За планом, який ми розробили, 2016 року заплановано закупити 3300 вантажних піввагонів, близько 3500 зерновозів хочуть побудувати приватні інвестори, і близько 1500 зерновозів плануємо побудувати ми самі. У складі нашої компанії є три вагоноремонтні заводи, які можуть будувати такий рухомий склад", - розповів також Завгородній про плани оновлення вагонного парку.

Нагадаємо, що до Євро-2012 Україна закупила 10 південнокорейських швидкісних поїздів Hyundai. Відразу після початку експлуатації вони почали масово виходити з ладу через проблеми з пантографами (струмоприймачами). На початку 2014 року всі 10 поїздів зняли з експлуатації на деякий час - для ремонту у зв'язку з виявленими несправностями кузова і несучої конструкції вагонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram