ГоловнаЕкономікаБізнес

Siemens цікавиться можливістю виробництва в Україні

Компанія зацікавлена в "заходженні" на український ринок локомотивів і трамваїв.

Siemens цікавиться можливістю виробництва в Україні

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський заявив про зацікавлення Siemens у виробництві трамваїв і локомотивів в Україні.

"Успішна зустріч відбулася з керівництвом Siemens. Компанія зацікавлена в "заходженні" на український ринок у сфері виробництва локомотивів і трамваїв. Продовжуємо переговори про формат такої співпраці на рівні керівництва та експертів", - написав він у своєму фейсбуці за підсумками німецько-українського економічного саміту в Берліні.

Втім, інтерес Siemens до України - це не зовсім новина. 2013 року перед початком активної фази Революції гідності президент "Сіменс" в Україні Корнеліус Граніг говорив, що Siemens шукає партнера в Україні для організації виробництва трамваїв, локомотивів і електробусів. Такий партнер повинен бути активним гравцем українського ринку, мати українські виробничі потужності з достатнім рівнем якості виробництва. Завод-партнер може розраховувати на німецькі технології (за ліцензійною угодою) і ключові компоненти (за договором постачання).

Він говорив, що розглядається варіант співпраці з Крюківським вагонзаводом.

При цьому ключовою проблемою для Siemens перед заходженням в Україну є гарантія, що "Укрзалізниця" купуватиме локомотиви. Через це зупинився попередній проект Siemens в Україні з виробництва електровоза ДСЗ. Було випущено 18 таких локомотивів з домовлених за контрактом 100, але потім виробництво припинилося, бо не було гарантій від "Укрзалізниці", що вона купить ці електровози.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram