ГоловнаЕкономікаБізнес

Інтереси "Роснефти" у справі "палива Курченка" відстоюють представники влади, в тому числі у Мін'юсті, - Чорновол

Депутат заявила про російський слід у скандальному рішенні Печерського суду

Інтереси "Роснефти" у справі "палива Курченка" відстоюють представники влади, в тому числі у Мін'юсті, - Чорновол
Фото: Макс Требухов

Народний депутат фракції "Народний фронт" Тетяна Чорновол заявила, що арешт з палива Сергія Курченка зняли за гроші "Роснефти".

Про це вона написала у своєму блозі на "Українській правді".

"Арешт з "палива Курченка" знято судом, бо заплатила... "Роснефть". Кому? Документ є на сайті закупівель "Роснефти". Він красномовно доводить, які впливові кола в Україні працюють на російського паливного монстра, на нафтодоларах якого тримається режим Путіна", - написала вона.

Коментуючи рішення Печерського суду про зняття арешту з нафтопродуктів Курченка, Чорновол зазначила, що це вже не перший такий випадок.

"Коли я зайшла на сайт Єдиного реєстру судових рішень, то виявила, що це не перше рішення Печерського суду, це лише фрагмент спецоперації "Роснефти". Чому це пройшло непоміченим: 19 червня 2015 року Печерський суд також зняв арешт з "нафтопродуктів Курченка", арештованих МВС на Васильківській нафтобазі. До речі, тих самих, що зараз майже в повному обсязі поставлено в армію (17 тис. тонн з 20 тис. тонн)", - написала народний депутат.

За її словами, потреба в арешті нафтопродуктів відпала, бо за цим рішенням стоять гроші "Роснефти".

Україна, на відміну від США, не запровадила санкцій проти "Роснефти", що дозволило українським фірмам брати участь у тендерах цієї компанії та її дочок. Наприклад, під час Іловайської трагедії українська юридична фірма "Арцингер" подала на тендер дочки "Роснефти" "ТНК-Індастріз Україна", і 10.10.2014 його виграла.

"І не важливо, що предмет договору різко суперечив державним інтересам України: приватна фірма зобов'язалася зняти арешт з "палива Курченка", а також скасувати вимоги податкової до дочки "Роснефти" - заплатити 40 млн грн несплачених податків до бюджету України", - написала Чорновол.

Як стверджує народний депутат, на момент підписання договору для захисту інтересів "Роснефти" ціла низка потужних юристів і партнерів "Арцингера" працювала на ключових посадах в органах влади.

"Наприклад, коли в жовтні минулого року "Арцингер" уклав договір з дочкою "Роснефти" про зняття арешту з "палива Курченка", керуючим партнером "Арцингера" був Сергій Шкляр. Тому цілком можливо, що саме його підпис стоїть під тим договором. Зараз цей Шкляр - заступник міністра юстиції, куратор виконавчої служби. Тобто від нього безпосередньо залежатиме процес виконання рішення суду про зняття арешту з "палива Курченка" і передачі цього палива "законному власникові" - дочці "Роснефти", - зазначила Тетяна Чорновол.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram