ГоловнаЕкономікаБізнес

СБУ вилучила сервери мережі платіжних терміналів 24nonstop

Компанія проходить у справі про фінансування бойовиків

Служба безпеки України вилучила сервери у мережі платіжних терміналів 24nonstop в рамках розслідування справи про фінансування тероризму, пише AIN.ua.

Мережа з 7500 терміналів тимчасово не працює - на їхні екрани виведено помітне повідомлення великими білими літерами на чорному фоні про те, що компанію "руйнує СБУ". Компанія заявила, що термінали можуть не працювати кілька днів.

Скріншот головної сторінки сайту 24nonstop
Скріншот головної сторінки сайту 24nonstop

У рішенні суду, за яким СБУ провела обшук, мова йде про те, що двоє фізосіб-підприємців зареєструвалися в органах "ЛНР" і "ДНР" та надавали незаконні фінансові послуги. При цьому вони були дилерами "Ай Ті Фінанс", яка надає послуги під ТМ 24nonstop. Також, у документі йдеться про те, що компанія не зупиняла свою діяльність на території, контрольованій "ДНР" і "ЛНР", і надавала "технічну допомогу в матеріальному збагаченні для фінансової підтримки" бойовиків.

Сервери вилучено для отримання доступу до інформації про проведені фінансові операції.

Нагадаємо, у червні цього року СБУ заблокувала 250 терміналів електронної платіжної системи, які незаконно функціонували на тимчасово окупованих територіях Донбасу. Спочатку СБУ заявила, що мова йде про власників Ibox, але згодом силовики заявили, що помилилися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram