ГоловнаЕкономікаБізнес

Силовики заблокували 5 млн гривень на рахунках платіжної системи 24nonstop

Компанію запідозрили у фінансуванні тероризму.

Силовики заблокували 5 млн гривень на рахунках платіжної системи 24nonstop
Фото: http://ain.ua

Служба безпеки України оприлюднила офіційну позицію у зв'язку з обшуками в головному офісі платіжної системи 24nonstop.

Як повідомляє сайт спецслужби, СБУ діяла спільно з Держфінмоніторингом.

"Службові особи платіжного сервісу, перебуваючи у змові з представниками так званих урядів сепаратистів, продовжували підтримувати роботу терміналів на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей. Програмно-технічні комплекси обслуговувалися дилерами платіжної системи, які пройшли реєстрацію в так званих "Міністерствах доходів і зборів" ЛНР/ДНР" і платили "податки" до бюджетів терористів. Згідно з оперативною інформацією, дилери також щомісяця неофіційно матеріально підтримували представників "органів влади" бойовиків", - сказано в повідомленні.

Під час обшуку в головному офісі платіжної системи в Києві СБУ вилучила сервери, через які забезпечувалася робота терміналів на тимчасово окупованих територіях. Також правоохоронці заблокували 5 млн гривень на 23 рахунках, через які акумулювалися кошти від проведення операцій у "ДНР" і "ЛНР".

Відкрито кримінальне провадження за ст. 258-5 (Фінансування тероризму) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, вчора на екранах терміналів мережі 24nonstop з'явилося повідомлення великими білими літерами на чорному тлі про те, що компанію "руйнує СБУ". Компанія заявила, що термінали можуть не працювати кілька днів.

Платіжна система 24nonstop налічує близько 7500 терміналів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram