ГоловнаЕкономікаБізнес

Податкова забрала в інтернет-магазину гаджетів Apple на мільйон

Вилучено 57 Iphone, 17 Ipad і 3 MacBook.

Податкова міліція провела обшуки у приватній квартирі в Києві і вилучила 182 одиниці продукції Apple. Гаджети продавали через інтернет-магазин.

Вилучено 57 мобільних телефонів Iphone, 17 планшетів Ipad, 3 ноутбуки MacBook, годинник Apple Watch, медіа-плеєри iPod, медіа-приставки. Загальна вартість - понад 1 млн грн, написав заступник голови Державної фіскальної служби Сергій Білан у фейсбуці.

Фото: facebook.com/profile.php?id=100009566149699

Нагадаємо, останнім часом податкова активізувала боротьбу з продажем продукції компанії Apple в Україні. Голова Державної фіскальної служби Роман Насіров пояснював це так: "От, припустімо, багато хто користується Iphone, і є проблема легального ввезення цих апаратів в Україну. Компанія Samsung, припустімо, вирішила його і постачає все легально, оплачує "розмитнення" і т.д. У компанії Apple дещо інша політика. І ми бачимо, що легально в країну надходять 500-600 апаратів, припустімо, а насправді - значно більше. Тому ми перевіряємо весь ланцюжок - кордон, дистриб'ютори, гуртові склади, далі - продаж у роздробі. На жаль, на кожному з етапів цих перевірок ми знаходимо порушення, вилучаємо продукцію".

4 листопада податкова прийшла з обшуком у київський магазин техніки City.com. У магазині вилучали продукцію Apple.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram