ГоловнаЕкономікаБізнес

Голова ФДМ показав стан НДІ, через який влаштувала скандал військова прокуратура

"Жахлива картина. Усе зруйновано. У більш-менш нормальному стані - один невеликий цех".

Голова Фонду держмайна Ігор Білоус у своєму фейсбуці виклав фотографії "НДІ електромеханічних приладів", продаж якого обернувся кримінальною справою.

"Жахлива картина. Усе зруйновано. У більш-менш нормальному стані - один невеликий цех з обладнанням, якому вже щонайменше 40 років. Подивившись на це, ще більше шкодую, що приватизація була зупинена. Усе-таки новий інвестор планував витратити на цей об'єкт 55 млн грн, якщо враховувати аукціонну вартість, заплановані інвестиції та сплату боргів", - прокоментував він.

Білоус повідомив, що ФДМ разом з "Укроборонпромом" проведуть інвентаризацію об'єкта, і якщо концерну це підприємство потрібне, він забере його під своє управління.

Нагадаємо, 7 жовтня головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив, що ФДМ продав за 16 млн гривень НДІ, який є головним підприємством з розробки та виготовлення супутникового зв'язку військового призначення та компонентів для українського "Джавеліна" - протитанкової ракети "Стугна".

Він також додав, що продане підприємство ніяк не може коштувати 16 млн гривень, оскільки тільки 7 га землі у Святошинському районі Києва, на яких розташовано НДІ, вартують 122 млн гривень.

Згодом ФДМ розірвав угоду з покупцем НДІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram