ГоловнаЕкономікаБізнес

Сорос починає інвестувати в Україну

Soros Fund Management домовився про партнерство з Dragon Capital.

Сорос починає інвестувати в Україну
Фото: wikipedia.org

Інвестиційний фонд Джорджа Сороса Ukrainian Redevelopment Fund разом з українською інвесткомпанією Dragon Capital став якірним інвестором нового інвестфонду Dragon Capital New Ukraine Fund, який надаватиме гроші українським компаніям на етапі розвитку (стартапам).

Про це повідомила прес-служба Dragon Capital.

Фонд Dragon Capital New Ukraine планує інвестувати в різні сектори української економіки, забезпечуючи підприємства фінансовою й управлінською підтримкою для підвищення ефективності, модернізації технологій і забезпечення довгострокового зростання. Фонд у своїй роботі спиратиметься на управлінські ресурси Dragon Capital і її досвід ведення бізнесу в Україні.

"Ми вважаємо, що міжнародний приватний капітал у поєднанні з сильними місцевими управлінськими навичками сприятимуть відновленню економіки України та принесуть безперечну користь. Dragon Capital New Ukraine Fund має все для того, щоб стати одним із перших успішних прикладів на посткризовому ринку прямих інвестицій в Україні", - заявив Майкл Вашон, прес-секретар Soros Fund Management, який управляє фондом Ukrainian Redevelopment.

Нагадаємо, Сорос неодноразово заявляв про те, що Захід повинен допомагати Україні, і сам висловлював готовність інвестувати в Україну.

Він є засновником фонду "Відродження".

Джордж Сорос - один з найбільших фінансистів світу. Відомий як людина, яка 1992 року завалила банк Великобританії. Значну частину свого статку витратив на різні некомерційні проекти, зокрема на розвиток інститутів "відкритого суспільства" у Східній Європі.

12 листопада за заслуги перед Україною Сороса нагородили орденом Свободи, найвищою державною нагородою України, на яку можуть розраховувати іноземні громадяни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram