ГоловнаЕкономікаБізнес

Кременчуцький автоскладальний завод визнано банкрутом

Автопром України переживає глибоку кризу.

Кременчуцький автоскладальний завод визнано банкрутом
Фото: kermo.org

Господарський суд Полтавської області 6 жовтня визнав банкрутом Кременчуцький автоскладальний завод, який до кризи був одним із чотирьох основних автовиробників у країні.

Справу про банкрутство порушили на підставі самого ТОВ "ВО "Кременчуцький автоскладальний завод" (ВО "КрАСЗ"), йдеться у визначенні суду.

"Господарську діяльність банкрута завершити закінченням технологічного циклу з виробництва продукції в разі можливості її продажу, крім укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута, договорів оренди тимчасово невикористаного майна на період його продажу в період ліквідації", - зазначено в постанові суду. Крім того, суд постановив зняти арешт, накладений на майно боржника, й інші обмеження щодо розпорядження майном банкрута. При цьому накладення нових арештів не допускається.

Рішення про припинення діяльності ВО "КрАСЗ" ухвалили збори учасників товариства в травні цього року. Згідно з проміжним ліквідаційним балансом, за даними інвентаризації на кінець липня, у ВО "КрАСЗ" не було грошових коштів у касі та на рахунках, а вартість активів загалом становила 87,24 млн грн. При цьому кредиторська заборгованість перевищувала 153,8 млн грн.

КрАСЗ спеціалізувався на великовузловому складанні автомобілів, виконанні передпродажної підготовки, гарантійного та післягарантійного обслуговування автомобілів. Улітку 2014 року він припинив збірку автомобілів Geely у зв'язку з економічною недоцільністю. На заводі також здійснювали переобладнання російських автобусів ПАЗ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram