ГоловнаЕкономікаБізнес

Постачання вугілля із зони АТО припинилося

Глава Міненерго наразі не підтверджує вугільне ембарго

Постачання вугілля із зони АТО припинилося

З п'ятниці, 20 листопада, припинилося постачання вугілля з зони АТО, заявили у прес-службі ДТЕК агентству "Інтерфакс-Україна".

"Постачання антрациту зупинили в п'ятницю. Зараз на Придніпровській та Криворізькій ТЕС вугілля приблизно на 25 днів роботи в нинішньому режимі", - зазначили в ДТЕК. В останні кілька місяців постачання антрациту періодично зупиняється, але потім поновлюється, додали в компанії.

У суботу ввечері лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв після зустрічі з президентом Петром Порошенком повідомив, що Росія припинила постачання антрациту в Україну у зв'язку з припиненням енергопостачань до Криму.

Тим часом міністр енергетики Володимир Демчишин на брифінгу в понеділок заявив, що не знає про стовідсоткове припинення постачання вугілля. "Насправді, наразі є багато різної інформації на ринку, я проводжу додаткові переговори з різними учасниками... Вугілля ж везуть різні підприємства: у деяких є складнощі з відвантаженням, у деяких поки що нормальна ситуація", - заявив він.

Нагадаємо, що ДТЕК належить більшість українських теплоелектростанцій. Виробничі енергогенерувальні потужності представлені ТОВ "ДТЕК Східенерго" (три ТЕС у Донецькій і Луганській областях), ПАТ "ДТЕК Дніпроенерго" (три ТЕС у Запорізькій і Дніпропетровській областях), ПАТ "Київенерго" (дві ТЕЦ у столиці) та ПАТ "ДТЕК Західенерго" (три ТЕС у Львівській, Івано-Франківській та Вінницькій областях).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram