ГоловнаЕкономікаБізнес

Російська компанія "Наталі Турс" припинила продаж путівок у Туреччину

Туроператор відправляв туристів тільки у Стамбул у невеликій кількості.

Російська компанія "Наталі Турс" припинила продаж путівок у Туреччину
Фото: tourputevka.ru

Великий російський туроператор "Наталі Турс" припинив продаж турів у Туреччину.

"У зв'язку з нестабільною політичною ситуацією і відповідно до заходів, до яких вдається держава для забезпечення безпеки громадян Росії, керівництво "Наталі Турс" ухвалює рішення про призупинення продажів турів у Туреччину, починаючи з 24 листопада 2015 року", - заявили в прес-службі компанії "Интерфаксу".

За словами глава PR-служби компанії Інеси Дойкової, туроператор відправляв туристів тільки у Стамбул і в дуже невеликій кількості. "Це непрофільний напрямок для компанії, і обсяги перевезень були невеликими", - заявила вона.

Обґрунтовуючи це рішення, в компанії послалися на указ президента від 8 листопада про заборону польотів до Єгипту.

Прес-секретар Російської спілки туріндустрії (РСТ) Ірина Тюріна зі свого боку повідомила, що всі найбільші туроператори, які організують поїздки росіян до Туреччини, що не згортають продажів. "Жодних ануляцій немає. Таку інформацію ми отримали в компаніях "Пегас Туристік", Coral Travel, "Інтурист", TEZ Tour і Brisco. В агентствах також говорять про те, що ніхто не відмовляється від поїздок", - сказала вона.

У Туреччині зараз можуть перебувати кілька тисяч російських туристів. Літній сезон у Середземномор'ї вже практично минув, але частина росіян вирушила до Туреччини замість Єгипту.

Тим часом "Известия" пишуть, що за кількістю відпочивальників на курортах Туреччини росіяни входять у першу трійку - разом з німцями й англійцями. "Туреччина - яскраво виражений сезонний курорт, сезон починається з травня і триває до кінця вересня. У цей сезон для росіян Туреччина вважається виїзним напрямком №1, особливо за співвідношенням ціни і якості відпочинку. За 2014 рік у Туреччині відпочили понад 3 млн росіян, це значні цифри", - заявив президент Національної асоціації розвитку туризму Innovation Russia Карен Гончаров.

Нагадаємо, у вівторок вранці стало відомо про катастрофу російського Су-24 на території Сирії в результаті атаки турецьких ВПС. Президент Росії Володимир Путін назвав це ударом у спину з боку дружньої держави і попередив про серйозне погіршення відносин між країнами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram