ГоловнаЕкономікаБізнес

Рада скасувала мито на ввезення електромобілів, але залишила ПДВ

Депутати ухвалили тільки один із двох законопроектів

Рада скасувала мито на ввезення електромобілів, але залишила ПДВ
Фото: Вадим Крутивус

Верховна Рада на ранковому засіданні в середу скасувала імпортне мито на електромобілі. За відповідний проект №1674 проголосували 233 народні депутати.

Спочатку він передбачав зниження розміру ввізного мита на транспортні засоби різного призначення. До другого читання в тексті проекту залишилися тільки автомобілі, оснащені електричними двигунами. Для цього в кодах УКТ ЗЕД додається окремий код.

При цьому пов'язаний законопроект №1912 ухвалити не вдалося. Він передбачав звільнення від сплати ПДВ під час імпорту електромобілів на термін до 1 січня 2020 року, однак депутати визнали таку пільгу дискримінаційною щодо українських виробників. У зв'язку з цим депутати вирішили відправити законопроект на доопрацювання в комітет. "За" проголосували 229 депутатів.

Розгляд має відбутися наступного тижня.

Нагадаємо, в пояснювальній записці до документів зазначалося, що податкові пільги для електротранспорту покликані послабити залежність України від імпортних нафтопродуктів. Також депутати вказували на те, що електротранспорт більш екологічний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram