ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін ввів заборону на транзитні прольоти для російських авіакомпаній (оновлено)

Російські літаки більше не мають права використовувати український авіаційний простір

Кабмін ввів заборону на транзитні прольоти для російських авіакомпаній (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Кабінет Міністрів вирішив увести заборону на транзитні прольоти для всіх російських авіакомпаній, повідомив на засіданні уряду в середу прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

За його словами, це зроблено у відповідь на відмову Росії перейти до конструктивних переговорів з приводу невмотивованих авіаційних санкцій, накладених на українські компанії.

"Саме тому уряд ухвалює рішення про введення заборони на всі транзитні прольоти для всіх російських авіакомпаній через авіаційний простір України. Уряд доручає "Украероруху", згідно з нормами міжнародного законодавства, повідомити Російську Федерацію про те, що російські літаки більше не мають права використовувати український авіаційний простір. Заборону для військових літаків і літаків, які здійснюють військові авіаційні перевезення, вже запроваджено. Зараз заборона стосується цивільної авіації", - заявив Яценюк.

Оновлення. На сайті Міністерства інфраструктури повідомляють, що транзит для всіх російських авіакомпаній буде закрито з 00:00 26 листопада.

Нагадаємо, в середині вересня РНБО України ввела санкції стосовно найбільших російських авіакомпаній за польоти в окупований Крим, де аеропорти офіційно закрито за рішенням авіаційної влади.

У відповідь Росія ввела заборону на польоти для всіх 5 авіакомпаній України, які літали або збиралися літати в Росію. Україна визнала таке рішення неадекватним і ввела у відповідь заборону на польоти для решти російських авіакомпаній.

Росавіація запропонувала Україні провести переговори про авіасполучення і знайти якийсь компроміс, щоб не допустити припинення польотів. Формальним приводом для цього стали листи від української Atlasjet і "ЮТейр-Україна", які звернулися до Росавіації по отримання дозволів на виконання польотів у зимовий сезон. Однак домовитися про відновлення авіасполучення не вдалося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram