ГоловнаЕкономікаБізнес

Директор державної ферми звільнився першого ж дня, побачивши її стан

Обраний на конкурсі керівник ДП не до кінця усвідомлював його економічне становище

Директор державної ферми звільнився першого ж дня, побачивши її стан
архивное фото
Фото: panoramio.com

Один із переможців конкурсу на посаду сільськогосподарських державних підприємств, які проводить Міністерство аграрної політики та продовольства, звільнився першого ж дня після виходу на роботу, усвідомивши його реальний стан.

Як повідомляє прес-служба Мінагрополітики, мова йде про директора сільгосппідприємства "Хмельницьке", яке знаходиться у Славутському районі Хмельницької області.

"Відкрита конкурсна процедура під час обрання директорів державних підприємств може мати зворотний бік. Мова про те, що не всі кандидати до кінця усвідомлюють економічний стан підприємств галузі. Адже більшість ДП Мінагрополітики є збитковими. А перед новими керівниками стоять складні завдання щодо підготовки підприємств до роздержавлення, приватизації, ліквідації. Така ситуація склалася у ДП "Хмельницьке", де переможець конкурсу звільнився за власним бажанням першого дня роботи, після того як докладніше з'ясував економічні реалії ввіреного підприємства. І це, незважаючи на те, що після перемоги в кадровому конкурсі з ним  укладали контракт, за яким новий керівник брав на себе зобов'язання досягти певних фінансово-економічних показників у діяльності підприємства - відповідно його конкурсної пропозиції, яку він захищав перед комісією", - прокоментувала ситуацію начальник відділу кадрового забезпечення АПК Ірина Гнутова.

Нагадаємо, що МінАПК багаторазово заявляло, що усі до єдиного державні підприємства у сфері сільського господарства треба продавати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram