ГоловнаЕкономікаБізнес

Колектив ОПЗ спростовує інформацію про 4 мільярди збитку

На заводі скаржаться на дії прокурорів Сакварелідзе.

Колектив ОПЗ спростовує інформацію про 4 мільярди збитку
Фото: tsn.ua

Трудовий колектив Одеського припортового заводу обурений діями представників Южненської прокуратури, повідомляє Repost.com.ua.

"Одеський припортовий завод відправив звернення Президентові України, прем'єр-міністру та генеральному прокуророві. У листі трудовий колектив висловив своє обурення діями представників Южненської прокуратури. Заводчани переконані, що прибуття слідчих у нічний час в супроводі озброєних співробітників батальйону поліції є нічим іншим, як силовим і психологічним тиском на працівників підприємства", - йдеться в повідомленні.

У листі наголошено, що залучення великої кількості представників ЗМІ до процесу вилучення документів свідчить про прагнення надати цій справі особливого резонансу. Представники прокуратури поширюють дані, які не відповідають дійсності.

"Зокрема прокурор Одеської області публічно заявив про збиток у 4 млрд гривень від операцій з гонконгівською компанією Expotrade Global limited. Цю інформацію поширили телебачення, інтернет-видання й інші засоби масової інформації. Насправді ж цей збиток не міг існувати, бо немає фактичних відвантажень аміаку і карбаміду на адресу цієї компанії. Цей контракт не виконувався, що прокуратура могла легко перевірити за даними української митниці", - йдеться у зверненні.

Щодо давальницької сировини - це короткострокова угода. Економічні розрахунки свідчать, що укладення контракту з компанією Antra GmbH не завдало шкоди підприємству, на відміну від потужної PR-кампанії, розгорнутої проти заводу і його колективу, зазначено в листі. Усі необхідні документи на підприємстві готові були надати згідно зі встановленим законом порядком, без застосування з боку прокуратури Южного силового та психологічного тиску.

"Дії прокуратури завдали серйозного удару по іміджу підприємства в Україні і на міжнародному рівні. Колектив заводу просить Президента, прем'єр-міністра та генерального прокурора не допустити таких дій з боку представників державних органів влади. Звернення було затверджено 21 листопада на загальних зборах трудового колективу", - резюмує стаття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram