ГоловнаЕкономікаБізнес

"Металургпром": оптимальний рівень мита на експорт брухту - 50 євро/т

Через відсутність обмежень для експорту держбюджет зазнав збитків у розмірі 800 млн грн.

"Металургпром": оптимальний рівень мита на експорт брухту - 50 євро/т
Фото: metallolom.tiu.ru

Об'єднання підприємств "Металургпром" підтримує ініціативу Мінекономрозвитку підвищити експортне мито на брухт чорних металів. Оптимальний розмір мита - 50 євро за тонну. Про це заявив президент ОП "Металургпром" Олександр Каленко, пишуть "Подробиці".

"Високе експортне мито сприятиме зростанню доходів держбюджету, а також стабілізує постачання металобрухту на металургійні підприємства України, - зазначив Олександр Каленко. - Через відсутність адекватних обмежень для експорту брухту держбюджет уже зазнав збитків у розмірі 800 млн грн. Ці податки країна отримала б, якби лом переробляли на українських меткомбінатах, а не вивозили з країни".

Раніше про намір підвищити експортне мито на металобрухт заявив міністр економічного розвитку України Айварас Абромавичус.

Чинний розмір експортного мита на брухт чорних металом становить 10 євро за тонну.

За даними Держкомстату, за 10 місяців 2015 року вивіз металобрухту з України становив 1,124 млн т, що на 41% більше, ніж у 2014 році.

ОП "Металургпром" заявило про загрозу зупинки металургійних підприємств через дефіцит металобрухту. Обсяг дефіциту в 2015 році оцінюють у 668 тис. т.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram