ГоловнаЕкономікаБізнес

ГПУ порушила справу про незаконний видобуток титанових руд держпідприємством ОГХК

Компанія нібито досі не має ліцензій на два родовища.

ГПУ порушила справу про незаконний видобуток титанових руд держпідприємством ОГХК
архивное фото
Фото: dp.ric.ua

Генеральна прокуратура 1 вересня почала кримінальне провадження про незаконний видобуток титанових руд ДП "Об'єднана гірничо-хімічна компанія". Про це стало відомо з ухвали Печерського райсуду, текст якої мають "Українські новини".

Посадових осіб ОГХК підозрюють у тому, що вони з другого півріччя 2014 року дотепер здійснюють видобуток пісків циркон-рутил-ільменітоносних Малишевського родовища (Дніпропетровська область) і руд титану Межирічного родовища (Житомирська область) без спеціальних дозволів на користування надрами, актів про надання гірничих відведень і документів, що підтверджують право на користування земельними ділянками та дозвільних документів.

У схемі видобутку корисних копалин Малишевського родовища залучені підприємства, серед яких київське "Імекс Мінералс", на рахунки якого з листопада 2014 року Вільногірський гірничо-металургійний комбінат (входить до складу ОГХК) переказує значні суми коштів за розробку і переміщення ґрунту скреперами і бульдозерами, буріння з гідротранспортом керну, ремонт і техобслуговування техніки, перевезення видобутої руди великими тягачами і т. ін.

Нагадаємо, що ОГХК оперує цілісними майновими комплексами Іршанського гірничо-збагачувального (Житомирська область) і Вільногірського гірничо-металургійного (Дніпропетровська область) комбінатів. Раніше обидва комбінати перебували в оренді у "Кримського титану" Дмитра Фірташа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram