ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд зобов'язав ДФС повернути "Букві" вилучені книги

Мережа книжкових магазинів звинувачує податківців у цькуванні.

Суд зобов'язав ДФС повернути "Букві" вилучені книги
Фото: gvult.com

Шевченківський районний суд Києві 11 листопада зобов'язав Державну фіскальну службу повернути книги, вилучені зі складів мережі магазинів "Буква" під час обшуків, які проходили з 23 вересня по 16 жовтня.

Про це повідомила прес-служба "Букви". Зараз книжки зберігають на покинутих складах ДФС у непридатних для цього умовах.

Компанія також стверджує, що співробітники ДФС причетні до замовної кампанії проти торгової марки "Буква". У зв'язку з цим вона зазначає, що не працює ні на окупованому Донбасі, ні в анексованому Криму. Також жоден співробітник компаній, які входять до мережі "Буква", не є громадянином Росії. Мережа наполягає, що орієнтована на вітчизняну літературу і що за останні півроку обсяги реалізованої продукції, виданої в Україні, зросли на 20%.

"Структури і підприємці, які працюють під брендом "Буква", сумлінно виконують свої договірні зобов'язання щодо партнерів і не мають спірних фінансових чи інших боргів і обтяжень", - наголошено в заяві компанії.

Нагадаємо, наприкінці вересня податкова міліція провела обшуки в мережі "Буква". У жовтні стало відомо, що "Букву" підозрюють у ввезенні з Росії книжкової продукції за заниженими цінами і несплаті податків на суму понад 3 мільйони гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram