ГоловнаЕкономікаБізнес

Держпідприємство ОГХК отримало реальний контроль над ЗТМК

Топ-менеджерів Фірташа змістять на перших же зборах учасників компанії.

Держпідприємство ОГХК отримало реальний контроль над ЗТМК
Фото: pcweek.ru

Ухвалення закону, який знижує поріг кворуму зборів учасників ТОВ із державною часткою з 60% до 50%, дозволить державі повернути контроль над Запорізьким титано-магнієвим комбінатом. Про це повідомляє прес-служба ДП "Об'єднана гірничо-хімічна компанія".

Як наголошено в прес-службі ДП, 51% підприємства контролюється ОГХК від імені держави, а 49% належать інвестору Tolexis Trading Ltd, який контролюється Дмитром Фірташем.

Тепер компанія зможе контролювати всі рішення, які прийматимуть збори учасників. «Ми вітаємо ухвалення цього закону, адже він посилює державний вплив на комбінат. І маємо намір після набуття чинності закону скликати збори учасників ТОВ "ЗТМК", - прокоментував подію перший заступник генерального директора ДП "ОГХК" Олександр Гладушко.

Він зазначив, що компанія на перших же зборах розгляне питання персонального складу керівництва ТОВ "ЗТМК".

ОГХК почала фактичну діяльність із серпня 2014 року, коли уряд України вирішив передати їй в управління майнові комплекси Вільногірського гірничо-металургійного комбінату й Іршанського гірничо-збагачувального комбінату. Також компанія управляє 51% ТОВ "ЗТМК" згідно з рішенням Кабінету Міністрів.

Group DF Дмитра Фірташа і Фонд держмайна в листопаді 2013 року створили товариство з обмеженою відповідальністю "Запорізький титано-магнієвий комбінат", якому відійшов майновий комплекс однойменного державного підприємства. Частка держави в новій компанії становитиме 51% за рахунок майнового комплексу ЗТМК. Фірташ повинен був інвестувати в підприємство $110 млн і за це отримає частку 49%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram