ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін визначився з гендиректором аеропорту "Бориспіль"

Юрій Солончак зараз очолює ДАП "Україна".

Кабмін визначився з гендиректором аеропорту "Бориспіль"
Фото: Сергей Нужненко

Урядовий комітет з питань призначень схвалив призначення гендиректором аеропорту "Бориспіль" Юрія Солончука, повідомляє прес-служба Мінекономіки.

Він обійшов трьох інших претендентів, яких відібрало Міністерство економіки: Валентина Візанта, Піотра Ікановича, Сергія Гомболевського.

Юрій Солончук 2014 року керував державним авіаційним підприємством "Україна". Раніше очолював аеропорт "Сімферополь", у 2010-2011 роках був заступником голови Державної авіаційної адміністрації. У 2006-2008 роках був першим заступником директора аеропорту "Бориспіль".

Варто зазначити, що Солончук заборонив Міністерству інфраструктури публікувати його презентацію з баченням розвитку аеропорту "Бориспіль".

ДП "Міжнародний аеропорт «Бориспіль»" є найбільшим аеропортом в Україні і входить до списку 100 найбільших державних підприємств. За перші 9 місяців 2015 року підприємство отримало чистий прибуток у розмірі 467 млн грн. У 2014 р. підприємство зафіксувало чистий збиток - 127 млн грн. Аеропорт має 2 злітно-посадкові смуги і 5 терміналів, у тому числі 3 пасажирські. У 2014 р. аеропорт прийняв 6,9 мільйона пасажирів (63% повітряного пасажиропотоку в Україні), а за 10 місяців 2015 р. - 6,5 мільйона пасажирів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram