ГоловнаЕкономікаБізнес

СКМ назвала організаторів сутичок під офісом корпорації ворогами України

У СКМ відреагували на події 29 листопада

СКМ назвала організаторів сутичок під офісом корпорації ворогами України
Фото: scm.com.ua

У СКМ бізнесмена Ріната Ахметова розцінюють спробу розгрому київського офісу компанії як акт вандалізму і пряме порушення закону України про приватну власність. 

Про це йдеться в заяві СКМ щодо подій 29 листопада, опублікованій на офіційному сайті компанії.

"Група СКМ існує вже 15 років. Усі ці роки ми сповідуємо цінності, до яких прагне вся Україна, - відповідальне і порядне ставлення до наших партнерів, до співробітників компанії, до жителів міст і сіл, в яких ми працюємо.Ми - найбільший приватний інвестор в економіку України і великий платник податків. Лише за останні 5 років до бюджетів усіх рівнів ми сплатили понад 100 млрд гривень податків, а на наших підприємствах працюють 300 тисяч осіб, яким ми платимо заробітну плату, незважаючи на будь-які зовнішні обставини - економічні кризи, військові дії, тимчасову зупинку підприємств тощо", - наголошується в повідомленні компанії.

У СКМ зазначають, що розцінюють події 29 листопада біля київського офісу СКМ "не лише як акт вандалізму (нападники кидали вогняні шашки, намагалися вибити двері), але й як пряме порушення Закону України, який захищає приватну власність".

"Ми вважаємо, що така поведінка неприпустима в цивілізованому суспільстві, а ініціатори вуличних безладів і погромів - не патріоти України, а банальні бандити й вороги країни, що не поважають Закон. Їхня поведінка точно не має ніякого відношення до ідей євроінтеграції та створення країни із сильною економікою, привабливою для інвесторів, у тому числі міжнародних. Ми хочемо висловити подяку правоохоронним органам, які захистили Закон і зробили все, щоб не допустити масових провокацій", - заявили в прес-службі СКМ.

Нагадаємо, в неділю, 29 листопада під офісом СКМ у Києві сталися сутички. Близько 100-150 осіб з ОУН Миколи Коханівського, який минулого тижня починав "третій майдан", і об'єднання "Революційні праві сили" влаштували бійку і намагалися розгромити офіс компанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram