ГоловнаЕкономікаБізнес

Коломойський: ПриватБанк ніколи не стане предметом шантажу влади

Бізнесмен називає банк священною коровою.

Коломойський: ПриватБанк ніколи не стане предметом шантажу влади
Фото: Макс Левин

ПриватБанк ніколи не був і не буде предметом торгів із владою.

Про це в інтерв'ю Соні Кошкіній заявив бізнесмен Ігор Коломойський.

"Я ніколи в житті не поставив би на кін - як би в мене не складалися обставини - ПриватБанк, інтереси вкладників і інших акціонерів", - сказав бізнесмен.

"Для мене це насамперед відповідальність перед тими, хто довірив ПриватБанку, в якому я є акціонером, свої гроші. У мене навіть думки не виникло б шантажувати такими речами. Тобто це не актив. Це - священна корова, яка стоїть десь там на постаменті і в бік якої я навіть боюся дивитися. Я принципово не втручаюся в роботу", - додав також він.

За його словами, він може допомогти голові правління банку Олександрові Дубілету порадою або методологічними речами, але жодних розпоряджень не віддає.

"Менеджмент повністю незалежний. А я просто сиджу на пороховій бочці і думаю: тільки б із ПриватБанком було все добре, щоб він процвітав і раділи вкладники", - зазначив Коломойський.

При цьому він не вважає, що націоналізація ПриватБанку буде корисною для держави чи зможе вибити його з колії.

"Банк (ПриватБанк, - ред.) працює нормально. Гонтарева - великий фахівець своєї справи. Вона намагається бути поза політикою. І регулятор (Нацбанк, - ред.) сьогодні не залежний ні від кого. Зокрема голова НБУ призначається Президентом. Але формально це незалежний орган. Він повинен діяти згідно з нормативами і вимогами МВФ", - вважає Коломойський.

"Такий поворот (націоналізація ПриватБанку, - ред.) з колії мене не виб'є. Я з ПриватБанком фінансово не пов'язаний. Захочу - відкрию рахунок в іншому банку. Або не відкрию", - додав також він.

При цьому бізнесмен запевнив, що банк ніколи не був предметом шантажу влади - ні теперішньої, ні попередніх.

"ПриватБанк - це 40% ринку. Величезна кількість вкладників. Я що, псих, терорист, який бере в заручники своїх вкладників? Люди в банку тримають гроші, які завтра можуть їм знадобитися на операцію, на купівлю продуктів, на щось ще. А ви пропонуєте в заручники їх узяти? Це ж тероризм!" - резюмував Коломойський.

Докладно читайте в повному тексті інтерв'ю: "Ігор Коломойський: «Я не готовий до того, щоб мені сказали правила і я почав за ними жити, а Кононенко - ні»".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram