ГоловнаЕкономікаБізнес

ОПЗ вирішив подати до суду на Саакашвілі

Підприємство звинуватило губернатора в навмисній дискредитації.

ОПЗ вирішив подати до суду на Саакашвілі
Фото: www.golos.md

Одеський припортовий завод вирішив подати до суду на Михайла Саакашвілі.

Як повідомила прес-служба хімічного підприємства, голова Одеської області розгорнув проти ОПЗ піар-кампанію, яка ганьбить завод і вже призвела до багатомільйонних збитків.

"Усі звинувачення Саакашвілі проти Одеського припортового заводу - це політико-економічні ігри, спрямовані на зниження привабливості підприємства для великих західних інвесторів і зниження його реальної вартості напередодні приватизації. Провокуючи безпідставні скандали, одеський губернатор відлякує західних інвесторів і відкриває шлях для придбання заводу російським капіталом через підставні структури. У ЗМІ вже повідомляли про таємну зустріч представників російського олігарха Вексельбега з паном Саакашвілі щодо ОПЗ", - заявив перший заступник директора ОПЗ Микола Щуриков.

Згідно із заявою керівництва, Саакашвілі і його команда вихлюпують у ЗМІ масу недостовірної інформації.

"Зокрема договір з австрійською компанією «Антра» на постачання природного газу за давальницькою схемою дав можливість Одеському припортовому заводу отримати прибуток і повністю заповнити потужності підприємства в листопаді 2015 року. Уся робота з давальницькою продукцією, прописана в договорі, - дуже прозора і легко перевіряється, там немає можливості для маніпуляцій. Це був єдино правильний варіант, який дозволив ОПЗ працювати без збитків", - зазначив Щуриков.

"Гучні звинувачення, поширювані Саакашвілі про те, що в результаті роботи ОПЗ і «Антри» за давальницькою схемою бюджету нібито будуть завдані збитки в розмірі 90 млн дол., є абсурдними. Навпаки - завдяки цій угоді ми змогли закуповувати газ у Європі за нижчою ціною, ніж на внутрішньому ринку. Завод показав ефективну роботу в умовах обмеження валютних операцій, установлених НБУ, і зміг забезпечити роботу підприємства на повну потужність", - повідомив перший заступник директора ОПЗ.

Звинувачення з боку прокуратури Одеської області про нібито збитки в розмірі 4 млрд грн від контракту ОПЗ із гонконгівською компанією Щуриков також відкидає. "За цим контрактом не було відвантажено жодної тонни продукції ОПЗ. Це легко перевірити за даними митниці. Заява про нібито 4 млрд грн збитків бюджету України - вигадка від початку і до кінця", - сказав він.

Нагадаємо, ОПЗ перебуває в державній власності, ФДМ готує його приватизацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram