ГоловнаЕкономікаБізнес

E.On зібралася будувати електростанцію для Криму

Донька німецької компанії не вбачає в цьому порушень санкцій.

E.On зібралася будувати електростанцію для Криму
Фото: EPA/UPG

Компанія E.On Russia, підконтрольна німецькому E.On, готова брати участь у конкурсі на будівництво електростанції на 600 МВт у Краснодарському краї Росії. Потужності цієї станції влада РФ збирається використовувати для енергопостачання окупованого Криму, пише Reuters.

"Ми означили свій інтерес щодо можливого ДПП (проект договору постачання потужності) в Тамані", - сказав у четвер голова компанії Максим Широков. За механізмом ДПП, інвестиції в будівництво станції будуть гарантовано повертатися інвестору.

Широков сказав, що компанія не побоюється санкційних ризиків через проект, електроенергія якого може піти в анексований Росією Крим, оскільки її заплановано постачати на гуртовий ринок. "Вона буде постачати електроенергію на гуртовий ринок... Те ж саме, що ми робимо зараз. Тому не бачу жодних ризиків, пов'язаних із цим", - сказав він.

Нагадаємо, що Євросоюз увів санкції проти Росії після незаконної анексії нею українського півострова. Європейським компаніям заборонено працювати з Кримом.

Зараз енергопостачання Криму обмежене через відключення трьох із чотирьох високовольтних ліній, якими півострів пов'язаний з материковою частиною України. Росія також проклала Керченською протокою кабель, який, як очікують, у майбутньому повинен ліквідувати залежність Криму від материкової України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram