ГоловнаЕкономікаБізнес

Український Vodafone призначив нового гендиректора

З 1 січня компанію очолить Ольга Устинова

Український Vodafone призначив нового гендиректора
Фото: EPA/UPG

Оператор мобільного зв'язку "МТС-Україна" (бренд - Vodafone) звільнив з посади генерального директора Олега Проживальського і призначив замість нього Ольгу Устинову.

Устинова почне працювати з 1 січня 2016 року, а Проживальський, який наразі очолює компанію, повернеться до обов'язків директора "Vodafone Україна" з корпоративного управління і контролю.

Устинова впродовж чотирьох років очолювала київське територіальне управління в "МТС-Україна". До цього вона також займала керівні посади в телекомунікаційних компаніях України, як-от: "Укртелеком", "Астеліт", N-Pay, GSM Ukraine.

Нагадаємо, 15 жовтня 2015 року компанія "МТС-Україна" і компанія Vodafone підписали партнерську угоду, згідно з якою "МТС-Україна" має намір поступово перевести всі свої послуги під бренд Vodafone. Після цього "МТС-Україна" почала позиціонувати себе як "Vodafone Україна".

"МТС-Україна" почала процес зміни бренда наприкінці 2014 року. Серед потенційних партнерів компанія розглядала групи Virgin Річарда Бренсона і британську Vodafone. З Virgin домовитися не вдалося.

Відмова від бренда МТС в Україні пояснюється його російським походженням. Раніше, щоб дистанціювати український бізнес від російського, МТС змінила схему власності української "дочки". Номінальним власником "МТС-Україна" зараз є голландська компанія Preludium B.V. При цьому кінцевим бенефіціаром залишається російський МТС, оскільки власником Preludium є підконтрольна йому Allegretto Holding з Люксембургу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram