ГоловнаЕкономікаБізнес

Price.ua розповів про принципи вибору тепловізора Новости компаний

Агрегатор підготував набір критеріїв, за якими можна буде зробити правильний вибір.

Price.ua розповів про принципи вибору тепловізора

Тепловізори застосовують у будівництві, під час бойових дій, на полюванні, у промисловості, морській навігації і для охоронних систем. Залежно від призначення ціни на тепловізори можуть сягати двохсот тисяч гривень. Щоб навчити українців «читати» характеристики тепловізорів, Price.ua підготував набір критеріїв, за якими можна буде зробити правильний вибір.

Купити тепловізори або порівняти їхні ціни можна тут, але перш ніж визначитися з моделлю дорогого устаткування, варто провести невеликий аналіз потреб і навчитися розбиратися в характеристиках тепловізора. Отже, перше - це розподільча здатність детектора, оскільки якість картинки передусім залежить від нього, а не від дисплея. Хороша картинка виходить з розподільчою від 240x180 пікселів.

Похибка інфрачервоної камери тепловізора не повинна перевищувати два відсотки, якщо життєво важливо знати точну температуру відстежуваних об'єктів. Наприклад, усі тепловізори від FLIR розроблені з урахуванням цієї вимоги.

Якщо потрібен тепловізор для контролю електричних мереж, варто звернути увагу на можливість приладу відслідковувати не тільки теплові дані, а й рівень вологи, силу струму в амперах і напругу у вольтах. Ці дані повинні бути вбудовані в ІЧ-зображення. Якщо тепловізор підтримує Wi-Fi з'єднання, всі отримані дані можуть оперативно відправлятися на мобільний гаджет.

Якщо тепловізор потрібен для енергетики, відстеження стану газових комунікацій, огляду об'єктів на будівництві або для будь-якої іншої діагностики, то потрібно обов'язково простежити, чи є в комплекті ПЗ для створення звітів. Найчастіше звіти формуються миттєво просто на пристрої, і їх можна передати на комп'ютер або гаджет по Wi-Fi.

Важливим пунктом переліку вимог до хорошого тепловізора є висока температурна чутливість, яка розраховується як найменша різниця у визначених температурах. Прийнятний діапазон для камери повинен включати всі можливі температури досліджуваного об'єкта.

Для тривалої служби тепловізора важливо отримати від виробника гарантію на техпідтримку, запчастини, ремонт, змінні батареї й ІЧ-детектори. Агрегатор http://price.ua/ працює тільки з тими магазинами, які дбають про якість своїх товарів і пропонують гарантію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram