ГоловнаЕкономікаБізнес

Росіянин "розпиляв" мільйони гривень державної "Укргазвидобування"

Організатора і трьох членів злочинної групи затримано.

Росіянин "розпиляв" мільйони гривень державної "Укргазвидобування"

Правоохоронці Харківської області припинили діяльність групи осіб під керівництвом громадянина РФ, які виводили кошти з держкомпанії "Укргазвидобування".

"Громадянин Російської Федерації протягом 2013-2015 рр. організував незаконну діяльність із заволодіння державними коштами під час спільної діяльності з "Укргазвидобуванням", - йдеться в повідомленні прокуратури області.

За даними слідства, громадянин РФ координував переказування державних коштів на розрахункові рахунки фіктивних підприємств під приводом надання послуг. У подальшому ці кошти поверталися членам групи.

За попередніми даними, тільки за останні три місяці через фіктивні фірми було конвертовано понад 100 млн грн, у тому числі кошти "Укргазвидобування".

Під час слідчих дій вилучено 24 печатки фіктивних підприємств, понад 1 млн грн конвертованих коштів, бухгалтерські та фінансово-господарські документи, що підтверджують незаконні операції з державними коштами.

Організатора і трьох членів злочинної групи затримано, їм повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах та організованою групою) КК України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

"Укргазвидобування" - публічне акціонерне товариство, 100% акцій якого належать НАК "Нафтогаз України". "Укргазвидобування" є найбільшим видобувачем природного газу в Україні, забезпечуючи понад 70% усього видобутку. До складу компанії входять Шебелинський газопереробний завод, кілька підприємств з виробництва зріджених вуглеводневих газів і мережа з 18 АЗС у Харківській обл.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram