ГоловнаЕкономікаБізнес

Саудівська армія збирається купити 30 літаків Ан-178

Підписано меморандум про взаєморозуміння між "Антоновим" і Taqnia Aeronautics.

Саудівська армія збирається купити 30 літаків Ан-178
Фото: EPA/UPG

Держпідприємство "Антонов" і саудівська Taqnia Aeronautics підписали меморандум про постачання 30 багатоцільових літаків Ан-178 військово-повітряним силам Саудівської Аравії.

Як повідомила прес-служба ДП, підписання відбулося 17 грудня.

"Підписання меморандуму є наступним значним кроком у розвитку нашої співпраці. Ми вже підписали відповідні документи про взаємодію в проекті нового транспортного літака Ан-132 і спільне просування спеціальних варіантів літака Ан-148. Вибір на користь Ан-178 ми зробили, враховуючи хороші характеристики цього літака", - заявив президент Taqnia Алі Мохаммед Аль-Гамді.

Нагадаємо, що Taqnia Aeronautics є партнером "Антонова" у виробництві літака Ан-132, який є модернізованою версією Ан-32 з канадським двигуном і сучасним західним обладнанням.

Ан-178 уперше піднявся в повітря 7 травня цього року. Його призначення - виконувати всі основні завдання транспортного літака, серед яких - матеріально-технічне забезпечення, парашутне десантування вантажів на платформах, перевезення хворих, транспортування техніки, доставка устаткування і двигунів.

Будівництво першого екземпляра літака почалося 2013 року, при цьому сам літак розробляли з 2010 року як заміну для застарілих моделям Ан. Літак створили на базі пасажирського Ан-158, лише недавно запущеного в серійне виробництво.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram