ГоловнаЕкономікаБізнес

Американська нафтова компанія ConocoPhillips пішла з Росії

Компанія була одним із перших західних інвесторів у російську нафтову галузь

Американська нафтова компанія ConocoPhillips пішла з Росії
Фото: conocophillips.com

Американська нафтова компанія ConocoPhillips пішла з Росії після 25-річної присутності, продавши 50% акцій компанії "Полярное сияние", пише газета Financial Times з посиланням на представника ConocoPhillips.

Інші 50% "Полярного сияния" донедавна належали російській "Роснефти", яка оголосила про продаж своєї частки раніше у грудні. Сторони не розкрили фінансових деталей угоди відповідно до угоди про конфіденційність.

Компанія "Полярное сияние" займається видобутком і розвідкою вуглеводневої сировини в північній частині Тимано-Печорської нафтогазоносної провінції. Їй належать три ліцензії на видобуток і геологічне вивчення Ардалінського, Східно-Колвинського і Дюсушевського нафтових родовищ і ліцензія на геологічне вивчення надр на ліцензійній території, що включає Ошкотинське нафтове родовище.

"Раніше вважалося, що вуглеводнів мало, а у Росії їх багато - тому ми повинні бути там. Зараз все по-іншому: вуглеводні є в багатьох місцях, у тому числі у Віллістоні, штат Північна Дакота, тобто більше не треба йти в ці екзотичні регіони", - прокоментував рішення Conoco аналітик IHS Меттью Сагерс.

Conoco ще до об'єднання з Phillips стала одним із перших західних інвесторів в російську економіку. Завдяки участі в "Полярном сиянии", заснованому у 1992 році, ConocoPhillips на початку 1990-х років стала найбільшим закордонним інвестором у нафтогазовий сектор РФ.

Раніше компанії належала також частка в "Лукойлі", але у 2011 році вона розлучилася з нею. Пізніше американська організація продала "Лукойлу" і частку у "Нарьянмарнефтегаз".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram