ГоловнаЕкономікаБізнес

Готель "Либідь" в аварійному стані через дії незаконних орендарів, - "РВС банк"

Постояльцям не можуть гарантувати безпечне проживання.

Готель "Либідь" в аварійному стані через дії незаконних орендарів, - "РВС банк"
Фото: oteli.net.ua

"РВС банк", якому належать майнові права на готельний комплекс "Либідь", звинуватив підприємця Мстислава Скоробогатова і близькі до нього структури, що контролюють комплекс, у доведенні готелю до аварійного стану. Про це йдеться в повідомленні прес-служби банку, повідомляє РБК-Україна.

Згідно з результатами моніторингу, проведеного інвентаризаційною комісією банку, в готелі грубо порушують правила протипожежної та санітарної безпеки, ігнорують необхідність термінового ремонту низки технічних і житлових приміщень та інженерних мереж готелю. Члени комісії також повідомили про скарги мешканців готелю, які підозрюють наявність у стінах готелю організованої мережі проституції та продажу психотропних речовин.

"Це свідома позиція так званої адміністрації готелю, - зазначає адвокат "РВС банку" Олександр Кравченко, - люди, які силовим способом утримують "Либідь", розуміють, що не мають на це жодних законних підстав і рано чи пізно їм доведеться звідти піти. Тому прагнуть викачати з готелю і зі самої ситуації по максимуму. На жаль, змушені констатувати, що поки готель перебуває під контролем людей Скоробогатова, ми не можемо гарантувати клієнтам безпечне і комфортне проживання. Це пов'язано і зі станом самої будівлі, і його обслуговуванням, і з відверто кримінальним контингентом, який поселила адміністрація для охорони будівлі від власника".

Як повідомляє прес-служба "РВС банку", фінансова установа наполягатиме на реалізації своїх законних прав і має намір отримати доступ до власного майна згідно з установленим законом порядком.

Наголошують, що раніше в "РВС банку" заявили, що компанії, пов'язані з підприємцем Мстиславом Скоробогатовим, відмовляються виконувати свої кредитні зобов'язання в розмірі 28 мільйонів доларів. За даними банку, позичальники незаконно утримують заставне майно - будівлю готельного комплексу "Либідь" у Києві, право власності, на яке в судовому порядку визнано за "РВС банком". Проходу представників банку на територію готельного комплексу для проведення інвентаризації майна перешкоджають люди в камуфляжній формі, а також кілька десятків "спортсменів-тітушок", заявили в прес-службі.

"Сам Мстислав Скоробогатов, проти якого Шевченківське РУ ГУ МВС Києва відкрило кримінальне провадження за ст.190 КК України за підозрою в розкраданні коштів в особливо великих розмірах, перебуває за межами України", - йдеться в повідомленні.

Також наголошують, що 2006 року компаніям ВАТ "Готельний комплекс "Либідь" і ТОВ "Вільний вітер", кінцевим бенефіціарним власником яких є Мстислав Скоробогатов, відкрили кредитну лінію в розмірі 16 мільйонів доларів. Кредитором виступило ЗАТ "ТАС-Інвестбанк". Сторони також уклали іпотечний договір, згідно з яким заставним майном виступала будівля готельного комплексу "Либідь". З 2010 року позичальники припинили виконувати кредитні зобов'язання. ВАТ "Сведбанк", який був правонаступником ВАТ "ТАС-Інвестбанк", звернувся до суду з позовною вимогою стягнути предмет іпотеки шляхом реалізації з публічних торгів. Рішенням Господарського суду Києва від 04.03.2011 р. вимоги ПАТ "Сведбанк" були задоволені, зазначили в прес-службі. Однак посадові особи ВАТ "Готельний комплекс "Либідь" і ТОВ "Вільний вітер" не виконали судового рішення. Грошових коштів за кредитними договорами не повернуто. 2014 року ВАТ "Омега Банк", яке було правонаступником ВАТ "Сведбанк", звернулося до суду з вимогою стягнути іпотечне майно шляхом визнання права власності банку на будівлю готелю "Либідь".

Рішенням Господарського суду Києва від 28.10.2014 р. позовні вимоги ВАТ "Омега Банк" задовольнили. Зазначене рішення всі вищі інстанції залишили без змін. Посадові особи ВАТ "Готельний комплекс "Либідь" також не виконали цього рішення і не передали банку приміщення готелю, додали в прес-службі.

ПАТ "Перехідний банк "РВС банк" було створено на базі неплатоспроможного банку ПАТ "Омега Банк". Згідно з правом правонаступництва за актом прийому-передачі права на активи від 03.07.2015 р., РВС банк прийняв право вимоги за кредитним договором з ВАТ "Готельний комплекс "Либідь" і за всіма договорами забезпечення для них. Судове рішення про визнання права власності на будівлю готелю "Либідь" поширюється на ПАТ "Перехідний банк "РВС банк" як правонаступника ВАТ "Омега Банк", йдеться в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram