ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна заборонить російські продукти (список)

Країни з 1 січня вступають в торгову війну.

Україна заборонить російські продукти (список)
Фото: colibris.com.ua

Україна підготувала перелік російських товарів, які з 10 січня потраплять під заборону як відповідь на російське продовольче ембарго.

Як повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі, пропозиції готувалися цим міністерством за участю центральних органів виконавчої влади.

Передбачається, що з 2 січня 2016 року для товарів, що походять з РФ, будуть встановлені ставки ввізного мита режиму найбільшого сприяння.

При цьому з 10 січня 2016 року буде запроваджено повну заборону на ввезення таких товарів, що походять з Російської Федерації: горілка, кондитерські вироби, м'ясо, шоколад і шоколадні цукерки, продукти дитячого харчування, риба, плавлені сири, пиво, сигарети з фільтром, корми для собак і котів і низка інших продовольчих товарів.Також під заборону можуть потрапити обладнання для залізниць і трамвайних колій, дизель-електричні локомотиви.

Повний перелік дивіться нижче:

Нагадаємо, президент Петро Порошенко у вівторок підписав закон, який дозволяє уряду ввести відповідні заходи щодо заборони ввезення на територію України російських товарів.

Контрсанкції Київ вводить після того, як Росія припинила дію Договору про зону вільної торгівлі з Україною з 1 січня 2016 року. До того ж, уряд Росії з 1 січня включив Україну до переліку країн, з яких заборонено ввезення в сільгосппродукції, сировини і продовольства. Перелік товарів, що потрапили під заборону, такий:

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram