ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрнафта" погасила борг перед державою за дивідендами

Держбюджет перед Новим роком отримав 1,8 млрд гривень

"Укрнафта" погасила борг перед державою за дивідендами
Архивное фото
Фото: vlada.io

Компанія "Укрнафта" виплатила державі 1,8 млрд гривень дивідендів за 2011-2013 роки, повідомив у середу на засіданні Кабінету Міністрів прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Є така компанія, називається "Укрнафта". Уряд України вніс у парламент закон, який передбачав повернення контролю української держави над компанією "Укрнафта". Проведено загальні збори акціонерів, призначено нового голову правління, з яким у мене була зустріч минулого тижня. Під час цієї зустрічі в першу чергу обговорювалися питання про виплату дивідендів на користь державного бюджету України. Загальний обсяг дивідендів - 1,77 млрд гривень. Хотів би доповісти, що 1,77 млрд гривень компанія "Укрнафта" переказала до державного бюджету", - сказав Яценюк.

Нагадаємо, що наприкінці вересня головою правління "Укрнафти" з метою виведення компанії з-під контролю групи "Приват" призначили Марка Роллінса.

Через кілька днів після цього "Укрнафта" переказала до держбюджету 632,3 млн грн дивідендів за 2014 рік. При цьому виплата дивідендів з прибутку, отриманого у 2011-2013 роках, у розмірі 1,8 млрд гривень затягувалася. Також компанія відмовляється виплачувати багатомільярдну заборгованість з податків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram