ГоловнаЕкономікаБізнес

Гаазький суд прийняв позов Коломойського до Росії

Справа стосується аеропорту "Бельбек" у Севастополі.

Гаазький суд прийняв позов Коломойського до Росії
Фото: Макс Левин

Третейський суд Гааги прийняв на розгляд позов бізнесмена Ігоря Коломойського до влади Росії, який той подав рік тому, повідомляє агентство Reuters.

Коломойський мав контракт до 2020 року на пасажирський термінал аеропорту "Бельбек" у Севастополі. Коломойський вважає, що Росія повинна компенсувати йому втрати у вигляді можливого доходу від термінала. Раніше Коломойський заявляв, що йдеться про $15 млн. У позові йдеться, що Росія порушила угоду Україною про заохочення та взаємний захист інвестицій від 27 листопада 1998 року.

Представники Росії вже заявляли, що відмовляться брати участь у слуханнях, оскільки, на їхню думку, третейський суд Гааги не уповноважений розглядати такі справи. Очікується, що найближчим часом у самому суді буде ухвалено рішення, чи підпадає питання про аеропорт у Севастополі під його юрисдикцію.

Третейський суд Гааги, який веде більшість справ у закритому режимі, вперше розкрив деталі справи в середу. 2014 року цей суд постановив, що Росія повинна виплатити екс-власникам ЮКОС $50 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram